"Igrao sam rukom i na SP 1990. i to tada niko nije vidio"

Maradona za uvođenje video tehnologije

"Igrao sam rukom i na SP 1990. i to tada niko nije vidio"

Endin Čaušević

FIFA je na ovogodišnjem Kupu Konfederacija odlučila da predstavi video tehnologiju koja bi trebala smanjiti na minimum sve greške sudija na jednoj utakmici.

Na Kupu Konfederacija smo mogli vidjeti i vrline i mane ove ideje koju provodi FIFA, ali se mnogi slažu s činjenicom da će to biti korak naprijed što se tiče najvažnije sporedne stvari na svijetu. Jedan od najboljih fudbaler svih vremena Diego Maradona, na iznenađenje mnogih, podržao je ovu ideju.

Poznato je da je Maradona na Svjetskom prvenstvu 1986. godine postigao gol rukom protiv Engleske u meču četvrtfinala. Tada je Argentina savladala Engleze sa 2:1 i prošla dalje, te čak stigla i do titule prvaka svijeta. Jasno je da je sudija tada vidio šta je uradio Maradona vrlo moguće da Argentinci ne bi prošli ni četvrtfinale.

Međutim, Maradona je izjavio da je krajnje vrijeme da se greške sudija na jednoj utakmici smanje na minimum, te da će video tehnologije pomoći u regularnosti ovog sporta. On je dodao da mu je dovoljan njegov gol kojeg je postigao rukom da podrži ovu ideju FIFA-e.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Uvijek se sjetim gola kojeg sam postigao rukom protiv Engleza i jasno je da moram podržati ovu ideju i uvođenje video tehnologije. Otkrit ću vam i da sam na Svjetskom prvenstvu 1990. godine igrao rukom kada sam odbranio gol Argentine protiv Sovjetskog saveza. Tada smo bili veoma sretni što sudija to nije vidio. Sada su druga vremena i vrijeme je da se završe takve radnje na terenu", rekao je Maradona.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije