"Imam ponude Želje i Slobode, a Čelik me ne želi pustiti"

Dženan Bureković za SportSport.ba

"Imam ponude Želje i Slobode, a Čelik me ne želi pustiti"

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik naredne sezone bi mogao doživjeti sudbinu Borca i Veleža. Nakon što je istekao ugovor sa 13 igrača, crno-crvene su napustili i oni koji su imali čvrste ugovore.

Grahovac, Džidić i Karić su potpisali za Slobodu, Dedić je jučer dobio papire nakon što je oprostio dug Čeliku, a na izlaznim vratima su Salčinović i Jusić, kojima se niko nije još obratio u vezi ostanka u klubu.

Jedan od igrača koji je već prošle zime trebao napustiti Bilino polje je 20-godišnji lijevi bočni Dženan Bureković, koji je jučer podnio zahtjev za ispisnicu iz kluba, što je potvrdio za SportSport.ba.

"Klub nije korektan, imali smo na zimu dogovor da ostanem do ljeta, iako sam već tada trebao otići iz kluba. Pristao sam ostati do kraja sezone i onda su obećali da će me pustiti. Čelik ima dug prema meni, ali mene za razliku od drugih igrača kao ne žele pustiti. Imam dvije ponude Slobode i Željezničara, ljudi su konkretni i korektni i nadam se da ću u narednim danima riješiti svoj status s Čelikom, te karijeru nastaviti na Tušnju ili Grbavici. Ne želim više da čekam, situacija će se riješiti na fin ili ružan način, nadam se da ću se prijateljski rastati s Čelikom" poručio je čelnicima kluba s Bilinog polja Dženan Bureković.

Dženan Bureković izdanak je Čelikove škole nogometa, nakon što je prošao sve omladinske kategorije, već sa 16.godina je debitovao za prvi tim. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za seniorsku ekipu crno-crvenih ima 80 nastupa, te je aktuelni mladi reprezentativac BiH. U prošloj sezoni u Premijer ligi za Čelik je odigrao 26 utakmica.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi