"Inter želi biti među deset najboljih ekipa na svijetu"
Foto: EPA

Potpredsjednik Intera Javier Zanetti

"Inter želi biti među deset najboljih ekipa na svijetu"

D. Rakanović

Potpredsjednik Intera Javier Zanetti izjavio je da vlasnici iz Kine žele od Intera napraviti tim koji će biti u deset najboljih na svijetu. 

"Pobjeđivali smo sedam godina zaredom, pa je bilo potpuno prirodno da će serija pobjeda završiti, i to u vrijeme kada se vlasnik promijenio dva puta u tri godine", rekao je Zanneti, prenosi Reuters. 

"Sada smo u fazi izgradnje tima, gdje vlasnici žele napraviti tim koji će biti u deset najboljih na svijetu", rekao je Zanetti. 

Nekadašnja zvijezda Intera rekao je svi u klubu rade da se Inter vrati na velika takmičenja, ali da uspjeh ne može doći preko noći.

"To je ono na čemu radimo, ali to se ne može učiniti preko noći. Potrebno je vrijeme i imati strateški plan. Radimo na izgradnji tima sa dobrim igračima, i ukoliko nastavimo kupovati igrače koji će nam pomoći ostvarićemo svoj cilj", rekao je Zanetti i dodao: 

"Prva stvar koju želimo ostvariti je da se vratimo u Ligu prvaka, gdje se osjećamo kao kod kuće", rekao je Zanetti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je rekao da vlasnici iz Kine, Sunning grupa ima veliko poštovanje prema identitetu i istoriji kluba, te da zbog toga svi zajedno rade da vrate Inter na velika takmičenja. 

Inter se trenutno nalazi na sedmoj poziciji sa 56 bodova u Seriji A i ima četiri bodova zaostatka za Atalantom koja je na petom mjestu koje vodi u kvalifikacije za ligu Evrope, dok je Liga prvaka još uvijek miljama daleko za ekipu iz Milana, pošto trećeplasirani Napoli ima 14 bodova prednosti u odnosu na Inter.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi