"Izderao sam se na Mourinha i bacio mu dres pod noge"

Ko bi se tome nadao od Ozila

"Izderao sam se na Mourinha i bacio mu dres pod noge"

Njemački fudbaler Mesut Ozil objavio je autobiografsku knjigu koja je privukla mnogo pažnje u fudbalskoj javnost.

Baš kao i mnoge njegove kolege, Ozil je odlučio da mngo stvari koje je prešutio tokom karijere napiše baš u knjizi, a jedna od najzanimljivijih priča je odnos sa Joseom Mourinhom.

Njih dvojica su sarađivali u Real Madridu tri sezone, a Ozil je odlučio otkriti šta se jednom prilikom desilo u svlačionici Kraljevskog tima kada Mourinho na poluvremenu nije bio zadovoljan njegovom partijom.

"Jose je vrišta na mene 'Misliš da su dva dodavanja dovoljna?' Misliš da si tako dobar da možeš igrati na 50 posto? Znaš li kako izgleda kada ti uđeš u duel? Tada ja digao ruke, napučio usne i na prstima počeo skakati po svlačionici. Tada sam pukao i izderao sam se na njega da može sam istrčati na teren i igrati. Skinuo sam dres i bacio mu pod noge. Rekao sam mu da ga obuče i da izađe na teren", napisao je Ozil pa nastavio:

"Mourinho se smijao i odjednom je povisio ton. Zar već odustaješ? Kukavica si! Hoćeš li otići pod tuš i oprati kosu? Ma znaš šta, Mesute, zašto ne bi počeo plakati? Idi pod tuš, ne trebamo te. Zgrabio sam peškir i prošao pored njega, nisam mu rekao nijednu riječ".

Podsjetimo da je Ozil bio član Real Madrida sve do 2013. godine kada je prešao u ekipu Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi