"Konkurenti za titulu su nam Sloboda, Zrinjski i Sarajevo"

Trener Širokog Brijega govorio za Sportsport.ba

"Konkurenti za titulu su nam Sloboda, Zrinjski i Sarajevo"

Naš primarni cilj do kraja sezone je izlazak u Evropu, ali ako se ukaže šansa za titulom, daćemo sve od sebe da je osvojimo, rekao je trener Širokog Brijega Slaven Musa za Sportsport.ba

Musa je rekao da je zadovoljan polusezonom, posebno nakon turbulentnog starta.

"Možemo biti zadovoljni rezultatima u jesenjem dijelu prvenstva. Zadovoljstvo je još veće kada se pogleda turbulentan start sezone i promjena trenera. Nakon toga smo uspjeli da napravimo dobar niz rezultata i da se popnemo visoko na tabeli. Naš primarni cilj je da izađemo u Evropu naredne sezone, ali ako se ukaže prilika za titulom, daćemo sve od sebe da je osvojimo. Kada pogledam i rezultate u Kup BiH, definitivno mogu biti zadovoljan polusezonom", rekao je Musa.

On je istakao da je zadovoljan igračkim kadrom kojeg ima i da neće mnogo mijenjati tokom zime.

"Pripreme će trajati do 11. janura do kada ćemo odigrati tri prijateljska meča. Što se igračkog kadra tiče, ne mislimo mnogo mijenjati. Imamo kvalitet u postojećem kadru i na svim pozicijama imamo rezervne opcije. Trenutno mi je samo želja da se svi igrači oporave i da budemo spremni za proljetni dio sezone. Ukoliko se ukaže prava prilika na tržištu igrača, sigurno ćemo gledati da je iskoristimo".

Konkurente za titulu vidi u Slobodi, Zrinjskom i Sarajevu.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

"Kada se pogleda tabela jasno je da su Sloboda i Zrinjski glavni konkurenti za titulu. Tu je i Sarajevo kojeg ne treba otpisati. Smatram da se Radnik ne može boriti za titulu, ali će biti jako visoko plasiran", rekao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.