Lov na titulu ponovo otvoren

Bijeli Brijeg više nije neosvojiv

Lov na titulu ponovo otvoren

Razbijen je još jedan ovosezonski mit Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Bijeli Brijeg više nije neosvojiva utvrda. Nakon što je u prošlom kolu momčad Borca potkopala temelje, sinoć je FK Sarajevo potpuno demoliralo Zrinjski, koji je donedavno figurirao kao gotovo sigurna oklada za osvajanje trećeg naslova Bosne i Hercegovine u nizu. Kriza u igri Zrinjskog sada je evidentna. I prije je tu bilo dosta stvari na kojima se dalo raditi, ali napadačka moć koju je tada mostarski tim posjedovao, anulirala je te nedostatke. Sada, kada su otupljene oštrice napada, kada su Bilbija, Todorović i Filipović prestali stvarari šanse i postizati pogotke, lov na titulu opet je otvoren.

Dugo se mislilo da je Zrinjski slabiji nego prošle sezone. On to nije. No očigledno je i da su u taboru Mostaraca mislili i da je ostatak lige slabiji u odnosu na prije, ali na njihovu žalost, tomu nije tako. Sinoć su i vjerni Ultrasi koji stoje uz Zrinjski i u najgorim i u najboljim situacijama, igračima poslali jasnu poruku što misle o njihovim trenutnim nastupima. Riječi su to koje papir i tipkovnica ne trpe, ali igrači su poruku čuli - jasno i glasno. Pred Blažom Sliškovićem i njegvom momčadi je izuzetno teško gostovanje na Pecari, gostovanje na kojem trenutnih plus tri može skroz nestati. Oktobarsko sunce otopilo je i naoko sigurnih osam bodova viška, trenutno stanje ne zrači velikim optimizmom. Neke stvari jako podsjećaju na prošlu sezonu kada je Zrinjski također prosuo veliku bodovnu prednost i do naslova došao u hitchkokovskoj završnici šampionata. No osim Želje, tu je i preporođeni Široki, a ovakvo Sarajevo u mogućnosti je dostići sve ekipe koje su trenutno ispred njega. Husref Musemić ogolio je sve slabosti Zrinjskog i ostatku lige dao recept kako igrati protiv Zrinjskog. Da li će popularni Baka, u stilu profesora Baltazara,  ponovno naći pobjedničku formulu, znat ćemo već idući vikend na Pecari.

Široki je Zrinjskom ekipa protiv koje u pravilu igra dobro, no isti slučaj je do sinoć bio i sa bordo timom. Bilo kako bilo, Zrinjski je još uvijek lider prvenstva, no trenutno, lider ne izgleda onako uvjerljivo, niti ulijeva strahopoštovanje onako kako je to izgledalo do prije par kola. Lov na titulu ponovno je otvoren, a lovina je čini se, trenutno jako dostižna.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi