"Leicester će se boriti za opstanak naredne sezone"
Foto: EPA

Michael Owen smatra

"Leicester će se boriti za opstanak naredne sezone"

Midhat Šljivak

Legendarni napadač Liverpoola, Reala i Manchester Uniteda, Michael Owen, smatra da će se ekipa Leicestera naredne sezone boriti za opstanak.

Ove sezone Lisice, na iznenađenje svih, predvode karavan zvani Premiership i svim snagama jurišaju ka titulu prvaka.

Ipak, Owen smatra da će u narednoj sezoni, bez obzira na rezultat iz ove sezone, Leicester biti u zoni ispadanja.

"Zbog Leicestera United i Liverpool neće igrati Ligu prvaka. Vjerovatno će pasti već naredne sezone, pa čak i ako osvoje naslov, naredne sezone će se boriti  za opstanak", istakao je Owen, te je dodao:

"Zavisi sve kojim putem će krenuti. Mogu investirati novac u Ligu prvaka i rizikovati sve kako bi postali klub iz vrha u narednim godinama ili mogu ponovo pasti na niske grane. Nemaju tim poput Uniteda i Liverpoola. Jedino što imaju je nevjerovatna sezona i iskreno se nadam da će osvojiti naslov", rekao je legendarni napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester će seriju odličnih rezultata pokušati nastaviti sutra, kada gostuju Arsenalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi