"Liga prvaka je san koji želimo pretvoriti u realnost"

Napadač Juventusa Gonzalo Higuain

"Liga prvaka je san koji želimo pretvoriti u realnost"

D. Rakanović

Napadač Juventusa Gonzalo Higuain poručio je da je trofej Lige prvaka san njegove ekipe. 

Argentinski napadač je došao u Juventus iz Napolija prošlog ljeta za rekordnih 90 miliona eura. 

"Kada me je Juventus odlučio kupiti, morao sam donijeti tešku odluku. To sam objasnio nekoliko puta i zadovoljan sam. Izbor uspješnog klub, gdje ću nastaviti karijeru, bio je dio izazova, došao sam da pomognem u pobjedama", rekao je Higuain za zvaničnu stranicu UEFA-e.

On je priznao da se nada da će Juventus osvojiti trofej Lige prvaka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zbog toga sam i došao u Juventus. Također se borimo za šesti uzastopnu titulu prvaka Italije, tu je i Kup Italije. Osvajanje šestog Scudetta uzastopno bi bio rekord. Naravno, Liga prvaka je san koji želimo pretvoriti u realnost", rekao je Higuain. 

Juventus u četvrtfinalu Lige prvaka će igrati protiv Barcelone, a prva utakmica se igra u Torinu 11. aprila.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi