"Logično je da Higuain toliko vrijedi, ali Pogba ne"
Foto: EPA

Hernan Crespo tvrdi

"Logično je da Higuain toliko vrijedi, ali Pogba ne"

M. Šljivak

Nekadašnji argentinski napadač Hernan Crespo komentarisao je ljetni prelazni rok, te se dotakao dva najveća transfera koja je napravio Juventus.

Stara dama je prodala Paula Pogbu Manchester Unitedu za ukupnu sumu od 110 miliona eura, dok su doveli Gonzala Higuaina za 90 miliona eura.

Crespo vjeruje da je Pogba precijenjen.

"Niko vam u današnjem fudbalu neće dati ništa za džabe. Ako je Juventus platio toliko za Higuaina, zanči da vrijedi toliko. Logično je da date 90 miliona za napadača koji postiže 36 golova u sezoni, nego da date toliko novac za Pogbu. Njemu respekt, ali ne vrijedi toliko novca", smatra Crespo.

Higuain je prošle sezone postigao 36 golova u 35 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi