"Lukaku ima jednu veliku manu, ali i tajnu"

Garbutt iznenadio engleske medije

"Lukaku ima jednu veliku manu, ali i tajnu"

Endin Čaušević

Odbrambeni igrač Evertona Luke Garbutt izjavio je da uživa igrajući za ovaj klub, te da je u najboljim odnosima sa Romeluom Lukakuom.

Garbutt je ovog ljeta odlučio da ode na posudbu u Wigan, ali je priznao da je i dalje u kontaktu sa svojim saigračima iz Evertona posebno sa belgijskim napadačem. U intervjuu za engleske medije ovaj fudbaler otkrio je jednu veliku manu Lukakua, koja je ujedno i njegova tajna.

"Priznao mi je da mrzi šutirati lopte glavom, te da mu je to velika mana. Iskreno mi je rekao da krije to od svojih trenera i da ga nervira što oni često traže da od njega da vježba udarce glavom na treninzima. Meni je to bilo malo čudno s obzirom na njegove fizičke predispozicije", rekao je Garbutt.

Ipak, kako sezona odmiče čini se da se Lukaku lagano riješava svog "straha". U meču protiv Sunderlanda postigao je sjajan gol glavom koji je dokazao da ovo više ne bi trebala biti njegova velika mana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi