"Mamić je dobroćudna duša, u životu mrava nije zgazio"

Štimac hvalio Mamića

"Mamić je dobroćudna duša, u životu mrava nije zgazio"

Midhat Šljivak

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac govorio je u jednoj emisiji na hrvatskoj televiziji o prethodnim događajima vezanim za njegov odlazak s klupe Vatrenih.

Štimac je posebno pohvalio rad predsjednika HNS-a Davora Šukera, a salve pohvala je imao za Zdravka Mamića.

"Izvršni odbor i Šuker su uspjeli. Šuker i ja smo čestitali jedan drugome. Na njemu je da donosi odluke, donio je i ispalo je dobro. Što se tiče Mamića, ljudi imaju krivu percepciju o Zdravku za što je dobrim dijelom sam kriv. Ali ne može niko pobjeći od toga da je on dobroćudna duša koja u životu nije mrava zgazila. Puno viče i galami, ali je napravio velike stvari za svoj klub. Na reprezentaciju, na izbor igrača, on nema apsolutno nikakav utjecaj", rekao je Štimac.

Štimac je napustio klupu Hrvatske pred utakmice baraža protiv Islanda, a selektorsko mjesto je preuzeo Niko Kovač, koji je na kraju i odveo Hrvatsku u Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.