"Mata je krivac što je Clattenburg otišao u S. Arabiju"

2012. godine izostala podrška

"Mata je krivac što je Clattenburg otišao u S. Arabiju"

E. Čaušević

Jedan od najpoznatijih engleskih sudija Mark Clattenburg šokirao je javnost kada je saopštio da više neće suditi mečeve Premiershipa.

Clattenburg je dobio nagradu za najboljeh sudiju svijeta za prošlu godinu, a njegova odluka da napusti engleski Premiership je šokirala mnoge. Ovaj iskusni sudija svoju karijeru nastavit će u Saudijskoj Arabiji gdje će biti šef komiteta za sudije.

Iako su mnogi prenijeli da je Clattenburg odlučio otići zbog novca jer se nije izborio za veću platu u Engleskoj čini se da su stvari nešto drugačije. Nekadašnji engleski sudija Keith Hackett izjavio je da je zbog incidenta 2012. godine s Juanom Matom ovaj sudija odlučio da napusti engleski fudbal.

"To su užasne vijesti za engleski fudbal. Premier liga ima najbolje sudije na svijetu i ovo je veliki udarac za nas. Čelni ljudi su krivi za sve to. Ja vjerujem da je zbog incidenta s Matom sve počelo da se ruši. Clattenburg tada nije dobio dovoljnu podršku i vidjelo se da više nema povjerenje u vrh engleskog fudbala", rekao je Hackett.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Clattenburg je 2012. godine imao sukob s Matom na meču Chelseaja i Manchester Uniteda (3:3) jer je nazvao španskog igrača pogrdnim imenom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi