"Messi je bio primoran da igra za Argentinu na Olimpijadi"

Heath Pearce otkrio zanimljivu priču iz Pekinga

"Messi je bio primoran da igra za Argentinu na Olimpijadi"

Endin Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Heath Pearce ispričao je zanimljivu priču o Lionelu Messiju.

Naime, Pearce je 2008. godine nastupao za SAD na Olimpijskim igrama u Pekingu, te su snage, između ostalih, odmjerili i sa Argentinom. Pearce je kazao da su čelnici njegove reprezentacije saznali da je Lionel Messi prisiljen da počne utakmicu za Argentinu.

"Prije utakmice smo dobili njihov sastav i Messi je bio na klupi. Međutim, kada smo izašli na teren vidjeli smo da igra i zbunili smo se. Kasnije smo saznali da je bio primoran da počne utakmicu jer je Argentina imala ugovor sa sponzorom u kojem je bila klauzla da Messi mora igrati od prve minute", rekao je Pearce.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poznato je da je Messi u zadnjih nekoliko mjeseci na udaru javnosti u Argentini jer su tamošnji navijači nezadovoljni njegovim partijama u dresu reprezentacije. Ipak, kada čuju šta je sve Messi morao 'ispoštovati' zbog reprezentacije možda se to mišljenje i promijeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi