"Messi je fenomen, ali Xavi je srce Barce"

Bivši igrač Barcelone i Celtica pred sutrašnji duel

"Messi je fenomen, ali Xavi je srce Barce"

A. Haznadarević

Henrik Larsson, bivši igrač Barcelone i škotskog Celtica, pred duel te dvije ekipe u 4. kolu Lige prvaka osvrnuo se na važnost veznog igrača katalonskog giganta Xavija i problema koje Španci imaju odbrani zbog velikog broja povrijeđenih igrača.

Larsson je pohvalio Barcinu zvijezdu, Argentinca Lionela Messija, ali smatra da je Xavi srce katalonskog tima, prenosi Goal.com.

 

Nekadašnji reprezentativac Švedske igrao je s oba igrača tokom  dvogodišnjeg angažmana na Camp Nou od 2004. do 2006. godine i još uvijek prati razvoj ekipe.

 

"Messi je tada bio samo dječak, ali već odličan igrač. Ko god kaže da je tada znao da će postati ovako dobar, laže. Sjajan je, ima viziju i uvijek kontroliše situaciju. On je fenomen i zaslužuje svaku nagradu koju dobije. Ipak mislim da je Xavi srce ekipe. On nikada ne pogriješi pri dodavanju, a igra na zahtjevnoj poziciji. On je ključ Barceloninog uspjeha'', kazao je Larsson.

 

Šveđanin, koji je postigao više od 170 golova za Celtic u domaćem prvenstvu, vjeruje da su Katalonci trenutno slabiji u odbrani, što ide na ruku škotskom prvaku.

 

"Barca je trenutno slabija u odbrani bez  Carlesa Puyola i vjerovatno Gerarda Piquea. Daniel Alves se tek vratio, tako da njihova odbrana sigurno nije onakva kavu bi željeli", naglasio je Larsson.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Celtic je prije dvije sedmice izgubio od Barcelone na Camp Nou s 2:1 zahvaljujući golu Jordija Albe u kasnom periodu utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.