"Messi nije čak ni među najboljima u historiji"

Zanimljiva izjava bivšeg selektora Argentine

"Messi nije čak ni među najboljima u historiji"

Iako je Leo Messi u karijeri osvojio čak pet Zlatnih lopti, postoje i oni koji ga ne smatraju za jednog od najboljih fudbalera ikada.

Jedan od njih je i nekadašnji selektor reprezentacije Argentine Carlos Bilardo koji Messija ne vidi među najboljim fudbalerima u historiji nogometa.

"Di Stefano je bio supermen. Mogao je uzeti loptu kod svog gola i završiti akciju kod protivničkog. Onda dolaze Pele i Maradona", rekao je Bilardo i nastavio:

"Sada je to Messi, ali to su drugačije ere. Messi jeste zaslužio Zlatne lopte koje je osvojio. Između njega i Ronalda postoje mnoge razlike. Stavio bih ga među najbolje, ali ne u historiji već samo u ovom vremenu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Veoma zanimljiva izjava, definitivno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti