Selektor Velike Britanije:

"Mirza me naučio par stvari na bosanskom"

Najbolja košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfom od 74:68 nad Velikom Britanijom osigurala je po deveti put u svojoj historiji nastup na Eurobasketu.

Zanimljiva scena desila se na samom početku zvanične press-konferencije koja je održana nakon utakmice.

Naime, pred sami početak obraćanja novinarima selektora Velike Britanije Joe Pruntyja prevodilac je upitao kako će se obratiti medijima, tačnije na kojem jeziku, a Amerikanac na klupi britanske selekcije koji je 2013. godine asistent u redovima Brooklyn Netsa je kazao:

"Mirza me naučio par stvari na bosanskom".

Ipak, "par stvari" nije dovoljno za obraćanje predstavnicima medija i komentar na tok utakmice, za to se Prunty poslužio engleskim jezikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.