"Mnogi su se pitali šta Jajalo radi u Palermu..."
Foto: EPA

Pokazao dva lica u Palermu

"Mnogi su se pitali šta Jajalo radi u Palermu..."

Ugledni italijanski Corriere Dello Sport objavio je tekst o bh. reprezentativcu Mati Jajalu (28).

Osim što se izborio za mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Jajalo je zahvaljujući svojim igrama u Palermu postao neizostavan član u prvoj postavi i u klubu sa Sicilije ne skrivaju da su zadovoljni njegovim igrama.

U tekstu koji je objavljen u italijanskim medijima Jajalo je predstavljen kao "igrač avanturista" iz razloga što je doživio brojne uspone i padove u karijeri. 

"Putovanje Jajala je bilo puno uspona i padova. Početak avanture u Palermu je bio pozitivan. Po dolasku je bio tih, nenametljiv i koristan, dok je u prošloj sezoni imao periode koji su razočaravajući. U više navrat mnogi su se pitali šta on zapravo radi u Palermu, a kasnije su se divili njegovoj lakoći igranja i jednostavnosti. Čini se da je novi trener Eugenio Corini našao idealnu poziciju za njega", navodi Corriere Dello Sport. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dva lica Jajalo je pokazao i igrajući za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U debaklu protiv Belgije je bio očajan, ali odmah u sljedećem nastupu protiv Grčke je bio jedan od najboljih naših igrača u Atini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi