"Moramo pobijediti u obje utakmice kvalifikacija"

Ermin Bičakčić:

"Moramo pobijediti u obje utakmice kvalifikacija"

Dolaskom Ermina Bičakčića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine naš tim je dobio kvalitetnog i pouzdanog igrača odbramene linije koji igra u jednoj od najjačih svjetskih liga.

Iako njegov Braunschweig ne bilježi željene rezultate Lavovi su napokon, nakon 28 godina izbivanja iz najelitnijeg fudbalskog ranga Njemačke osvojili prvi bod u Bundesligi, domaćim remijem protiv Nurnberga u posljednjem kolu.

Od kako je sjajni defanzivac, koji je u prošloj sezoni proglašen najboljim odbramenim fudbalerom „Cvajte“, stigao u redove Eintrachta 2012. godine za tim iz Braunschweiga odigrao je propustio je tek jednu od 56 zvaničnih utakmica, dok je tek jednom prije kraja susreta napustio travnjak.

Za reprezentaciju BiH je debitovao u prijateljskom susretu protiv Sjedinjenih Američkih Država, a već u svom trećem nastupu postigao je jako bitan gol u pobjedi Zmajeva nad Slovačkom u Žilini.

„To je za mene nešto sasvim novo, ali je to bio korak dalje u mojoj fudbalskoj karijeri“, kazao je Ermin Bičakčić za lokalne novine, te apostrofirao:

„Ukoliko želimo na Svjetsko prvenstvo moramo pobijediti u obe preostale utakmice kvalifikacija, to je jasno“.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je riječ o nastupima i igrama njegovoj kluba u Bundesligi, Bičakčić kaže:

„Zadesili su nas neki pehovi, ali mislim da smo već pokazali da u Bundesligu nismo ušli kao turisti i obično prolaznici“. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.