"Morao sam guglati da vidim ko igra u Liverpoolu"

Andy Carroll priznao

"Morao sam guglati da vidim ko igra u Liverpoolu"

Povremeni engleski reprezentativac Andy Carroll dao je veoma zanimljivu izjavu za Daily Mail.

On je u januaru 2011. godine, pred sami kraj prelaznog roka, prešao iz Newcastle Uniteda u Liverpool za oko 40 miliona eura. Ipak, u Liverpoolu se nikada nije uspio snaći te je to sigurno bio jedan od najlošijih transfera u novijoj historiji Premiershipa.

Carroll je za Daily Mail priznao da je taj transfer došao kao grom iz vedra neba za njega te je otkrio i nekoliko zanimljivosti iz tog perioda.

"Kada sam napuštao Newcastle da bih potpisao za Liverpool, bio sam u helikopteru i morao sam guglati da vidim ko igra za Liverpool i ko će mi biti saigrači. Trebao sam potpisati ugovor, ali nisam znao ko će mi biti saigrači. Znao sam Gerrarda i neke druge, ali ne sve. Volio sam Newcastle. Nisam bio spreman da odem, to je bio veliki šok za mene. Imao sam sezonsku kartu za utakmice Newcastlea. Bio je to moj klub i imao sam samo 22 godine", rekao je Carroll.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je ovaj napadač danas član ekipe West Hama, a ove sezone je odigrao 10 mečeva te je postigao pet golova u Premiershipu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti