"Mourinho je osramotio Matu, nakon ovog neće ostati"

Portugalac je pretjerao

"Mourinho je osramotio Matu, nakon ovog neće ostati"

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su slavili u utakmici Community Shielda protiv Leicestera sa 2:1.

Jose Mourinho je Španca Juana Matu u igru na tom meču uveo u 63. minuti, a iz igre ga je izveo u sudijskoj nadoknadi. Taj potez objasnio je činjenicom da je morao izvesti najmanjeg fudbalera sa terena.

Veoma razočaran takvom odlukom bio je Mata koji se Posebnom samo nasmijao, a razoaran je bio i bivši reprezentativac Engleske Danny Murphy.

Murphy smatra da je Mourinho osramotio Matu i da ovaj neće ostati u klubu.

"Smatram da je Mourinho igračima i svima ostalima želio dati do znanja da Matu ne vidi u momčadi. Osramotio ga je pred navijačima, pred porodicom i prijateljima. To mi se nimalo ne sviđa. Mata se odlično ponašao tokom slavlja, ostao je sa saigračima, ali sumnjam da će nakon svega ostati u Manchesteru", rekao je Danny Murphy.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da se Mata i prije ovog meča povezivao sa odlaskom iz kluba, a ovo će vjerovatno biti kap koja će preliti čašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi