"Mourinho je vrištao i bio je jako agresivan"
FOTO: EPA

Sudija Jon Moss potvrdio da je Jose napao

"Mourinho je vrištao i bio je jako agresivan"

Adnan Beganović

Jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na asvijetu, Jose Mourinho, proživljava možda i najgore dane u karijeri.

Aktuelni engleski prvak Chelsea loše je otvorio sezonu, a nakon 11 odigranih kola Plavci se nalaze na 15. mjestu tabele sa 11 osvojenih bodova.

Upravo zbog toga Mourinho se nalazi pod ogromnim pritiskom, a sve češće ulazi i u sukobe sa sudijama.

Tako je bilo i tokom susreta sa West Hamom u kojem su Plavci pretrpjeli poraz (2:1), a na poluvremenu je portugalski stručnjak žestoko napao glavnog sudiju Jona Mossa smatarjući da je neopravdano isključio Nemanju Matića.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada smo na poluvremenu ušli u svlačionicu Mourinho je došao do nas i počeo je vrištati. Kratko sam mu odgovorio, ali on je htio provaliti u našu svlačionicu. Zamolio sam ga da se udalji, no on to nije htio uraditi. Postao je agresivan, psovao je i govorio da je Wenger u pravu, aludirajući na negativne komentare francuskog stručnjaka o meni", izjavio je Moss, a njegove riječi potvrdili su i pomoćni suci.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.