"Mourinho me naučio šta je čast"

Karanka o Mourinhu

"Mourinho me naučio šta je čast"

Midhat Šljivak

Meč Middlesbrougha i Manchester Uniteda u engleskoj Premier ligi donijeće duel dvojice velikih prijatelja Aitora Karanke i Josea Mourinha.

Karanka je Mourinhov učenik. Radili su skupa u Real Madridu od 2010. do 2013. godine, a u narednoj sezoni će po prvi put biti na suprotnim stranama.

Španac za Posebnog ima samo riječi hvale. Ističe kako se od Mourinha može naučiti samo najbolje.

"S Mourinhom sam naučio šta je čast, vrijednosti tima i to da je ekipa najbitnija. Nekada vam treneri govore ono što želite čuti, ali vremenom shvatite da neke stvari nisu Realne. S njim sam naučio šta je najbolje za tim", istakao je Karanka.

Karanka je uveo Boro u Premiership i biće svakako zanimljivo vidjeti duel velikih prijatelja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti