"Na Etihadu kao da je opera, a ne Liga prvaka"

Carragher razočaran atmosferom na Etihadu

"Na Etihadu kao da je opera, a ne Liga prvaka"

S. Bošković

Legenda Liverpoola, Jamie Carragher, tvrdi da Manchester City ima kompleks niže vrijednosti kad igra u Ligi prvaka.

Građani su poraženi u utorak od Juventusa sa 2:1 na domaćem terenu u prvom kolu Lige prvaka, a od 2011., kad su prvi put zaigrali u Europi, nisu nikog impresionirali.

Carragher smatra da su "previše nježni" kad igraju protiv timova iz Evrope.

"Sa ekipom koju imaju i sa novcem koji su potrošili gostovanje na Etihadu bi trebalo biti jedno od najtežih u Evropi, ali je daleko od toga. To je pokazao i Juventus koji se osjećao previše ugodno. Da li himna Lige prvaka svira prije himne navijača Cityja "Blue Moon"? Da li se navijači osjećaju dobrodošli u ovom takmičenju ili su još u sjeni klubova protiv kojih igraju?", pita Carragher.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Koji god da je razlog, imate osjećaj da je na Etihadu opera, a ne Liga prvaka. Fanovi dođu, zauzmu mjesto i sjede tiho, te gledaju akciju koja je ispred njih. To je previše nježno", istekao je Carragher, koji je 2005. godine sa Liverpoolom bio prvak Evrope. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.