Trener Čelika obavio prozivku nogometaša

"Nadam se i pored svega da možemo napraviti dobar tim"

D. Kurbegović

Šef stručnog štaba Elvedin Beganović zajedno sa svojim pomoćnicima Senadom Brkićem i Nijazom Hrustanovićem obavio je prozivku nogometaša Čelika na kojoj se pojavilo samo 16 nogometaša i to onih koji su prošle sezone imali veoma malu minutažu s izuzetkom Heće, Burekovića, Popovića i Pezera.

Stručnom štabu nikad nije bilo teže, a danas je pred medijima Elvedin Beganović, kazao šta igrače očekuje u narednim danima, te se nada da će klub ipak dovesti neka pojačanja.

"Ispadamo malo smiješni, jer smo krenuli kao posljednja ekipa s pripremama, ali još uvijek mislim da ne kasnimo puno.Mislim da imamo volju i htijenje, ovi momci ovdje koji su došli zajedno sa stručnim štabom da možemo nešto uraditi u narednoj sezoni.Izgubili smo mnogo igrača, koji su našli druge klubove i ja im želim sretan rad u novim sredinama. Mi ćemo se baciti na posao, pokušat ćemo da obezbjedimo opstanak, iako nemamo predsjednika Upravnog odbora" ističe Beganović.

U početku priprema će trenirati dva puta dnevno.

"U narednim danima imat ćemo dva treninga dnevno, rješavat ćemo igračku križaljku u ovoj sedmici.Nadam se da ćemo dovesti neko pojačanje u pregovorima smo s nekim igračima. Želimo i da zadržimo pojedine igrače, kojima je istekao ugovor poput Bajraktarevića, Kazazića i Salčinovića.Nadam se da ćemo imati solidnu ekipu, koja će biti pomiješana s iskustvom i mladosti. Nadam se da ćemo od prvog kola biti na nivou, te nastaviti tamo gdje smo stali u prošloj sezoni" nada se trener Zeničana.

Emir Jusić stub odbrane Čelika želi da napusti klub.

"Jusić ima ugovor s klubom i ja lično ne želim da se odreknem tog igrača, međutim on je izrazio želju da napusti klub.Vjerovatno ima neke bolje ponude, ne znam šta će biti s njim, ja koliko imam informacija on ne želi više da igra u ovakvom Čeliku. Ja bi ipak volio da se on predomisli jer je veoma dobar igrač, koji nam je potreban za narednu sezonu" ističe Beganović.

Stručni štab ima entuzijazma i motiva da nastavi rad u veoma teškim uslovima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da imamo entuzijazma, jer ne bih bili ovdje da je suprotno.Ako bi i ja napustio ovaj klub i svi mi ovdje, ne bih danas ni bilo ove press konferencije. Ovo je veliki grad, vjerujem da ćemo se pokrenuti s mrtve tačke, da će se ljudi probuditi i pomoći klubu" završio je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi