"Ne dolazi svako u Torino sa tri napadača"

Marotta pohvalio Stramaccionija

"Ne dolazi svako u Torino sa tri napadača"

Beppe Marotta negirao je da je pokazao manjak poštovanja prema Andrei Stramaccioniju, ukazujući na to da je njegova izjava prije meča kompliment.

Trener Intera je bio bijesan zbog primjedbi upućenih od strane direktora Juventusa u vezi sa njegovom taktikom u izgradnji igre, a Marotta je nakon susreta izjavio: "Ako želi da izazove kontraverze, to je njegov problem. To je bio kompliment, jer to znaći da je on imao hrabrosti da dođe u Torino sa tri napadača", rekao je Marotta novinarima dodavši:

 

"Rekao sam da će se dva izvanredna tima sastati danas, tako da ne mogu biti jasniji od toga. Ukoliko Stramaccioni želi da bilo šta pretvori u priču za  naslovnice, onda samo neka izvoli. Ne dolazi svako u Torino sa tri napadača, tako da je to zaista bio kompliment".

 

Nerazzurri su se vratili nakon gola Artura Vidala u prvoj minuti susreta, a te su na kraju slavili sa 3:1, a na taj način su okončali Juventusov niz od 49 utakmica bez poraza.

 

"Mi svakako ne podcenjujemo Inter, koji ima nekoliko sjajnih igrača i smatrao sam da će bti kandidati za Scudetto čak i prije ovog meča. Možda mi nismo bili najbolji. Svakako smo mi imali više šansi u prvom poluvremenu, mada vjerovatno ne i uobičajeni tempo".

 

"Ekipa je u koraku sa stalnim obavezama na domaćem, evropskom i međunarodnom nivou, tako da to dosta uzima od vas u psihičkom i fizičkom smislu. Ne zaboravimo da i dalje imamo najjači napad i odbranu u Seriji A".  

 

Marotta je takođe prokomentarisao kontraverzni pogodak Vidala, koji je trebao biti poništen zbog jasnog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"To su greške. Ne znam da li ozbiljne ili ne. Mslim da je gol bio tako brz da pomoćnik nije bio u poziciji da ga vidi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.