"Ne ponudi za Barkleyja, pa čak i u visini Baleove"

Roberto Martinez:

"Ne ponudi za Barkleyja, pa čak i u visini Baleove"

Everton ove sezone nije mnogo kupovao, niti prodavao, ali su mnogi smatrali da će dolazak Davida Moyesa biti fatalan za tim iz Liverpool

Ipak, to se nije desilo, a Karamele igraju sjajno pod vodstvom Roberta Martineza, i uz sjajne rezultate uspijevaju "proizvesti" sjajne mlade igrače. Upravo takav je 20-godišnji Ross Barkley koji je u posljednjoj utakmici Premier lige, udarcem iz slobodnjaka donio pobjedu Evertonu na gostovanju kod Swanseaja.

Mladog fudbalera bi mnogi veliki klubovi željeli vidjeti u svojim redovima, ali to se očito neće desiti.

"Nije pravo vrijeme niti za igrača, niti za klub da razmišljaju o bilo čemu. Čak iako bismo dobili ponudu u visini one Garetha Balea, ne bismo je čak uzeli ni u razmatranje u januaru. Ukoliko bi nas zadesila finansijska katastrofa, ali srećom nisu ni blizu takve situacije", osvrnuo se menadžer Evertona Roberto Martinez na mogućnost prodaje mladog Rossa Barkleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trenutno smo u tako finansijski jaki kako nismo bili dugo, dugo vremena. Ross je za nas ikona. On predstavlja sve što pokušavamo da postignemo ove sezone, pa ako bi i došla kakva glupa ponuda u januaru to nan as ne bi utjecalo. Nama je u interesu da kao klub donosimo prave odluke", kazao je menadžer Karamela koji je ove sezone napravio sjajan posao na klupi Evertona na kojoj je naslijedio Davida Moyesa. 

Iako je bilo mnogo skeptika kada je riječ o trenerskim kvalitetama ovoga stručnjaka, trenutna pozicija njegove ekipe na premierligaškoj tabeli najbolje govori o kakvom izuzetnom menadžeru se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije