"Ne znate što s loptom? Pa dajte je meni, neću iznevjeriti!"

Nova zvijezda Premiershipa

"Ne znate što s loptom? Pa dajte je meni, neću iznevjeriti!"

E. Škorić
Teme:

Oumaru Niasse (25) jučer je iz Lokomotiv Moskve prešao u Everton.

Njegov san je ispunjen, zaigrat će u Premiershipu, a za kratko vrijeme je uspio iz Dakara doći do Evertona. U putu je nastupao za Brann u Norveškoj, turski Akhisar i Lokomotiv. U Moskvi je briljirao prošle sezone, zato je i stigao u Everton.

Zanimljiv je otočkim medijima, posebno zbog ranijih izjava. Čini se da u Senegalcu imamo novu zvijezdu najjače lige na svijetu.

"Niasse je jak, Niasse je visok. Ako se ništa ne događa, dodajte Niasseu loptu i neće vas iznevjeriti. Teško da će ostali napadači u Rusiji postati tako dobri kao ja", svojevremeno je izjavio ovaj simpatični napadač, kojeg je čak želio i Jose Mourinho.

"Mourinho je bio jako voljan da me potiše, ali nažalost je dobio otkaz. No, ne dam se omesti, nastavljam da radim i ako bude specifična ponuda, mogao bih da odem iz Lokomotiva", rekao je Niasse, koji je na kraju izabrao Everton.

"Imao je nevjerovatnu sezonu u Rusiji - bio je igrač godine i postigao je 12 golova uz 10 asistencija ove sezone. Puno toga će donijeti ekipi Evertona", tvrdi novinar Sky Sportsa Ben Ransom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam ni očekivao da će biti tako dobar ove sezone, a sanjao je da igra u Premier ligi", rekao je njegov bivši saigrač iz Lokomotiva Alexander Semedov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti