Konjić o potencijalnim reprezentativcima

"Neka odluče srcem, najgore je kalkulisati"

Trofej namjenjen pobjedniku Svjetskog prvenstva stigao je u Bosnu i Hercegovinu, a mnogo građani Bosne i Hercegovine danas su imali priliku da se slikaju sa ovim najcjenjenijim peharom na svijetu.

Među onima koji su došli da vide FIFA trofej bio je i naš proslavljeni reprezentativac Muhamed Konjić.

"Jako je bitno za našu zemlju što je FIFA trofej stigao u Bosnu i Hercegovinu. Uvijek smo se smatrali velikim u fudbalskom smislu. Imali smo mnogo dobrih igrača, no plasman na Mundijal i dolazak ovog trofeja u našu zemlju sigurno će biti veliki podstrek za reprezentaciju, državu, a i za naše ljude jer se osjeća dio te globalne nogometne priče", istakao je Konjić.

U dresu našeg nacionalnog tima uskoro bi mogao debitovati i Dino Arslanagić, koji igra na poziciji koju je igrao i Konjić.

"Nisam gledao Arslanagića, ali sam čuo dosta lijepih riječi o njemu. Radi se o potencijalu i ako ima želju i volju sigurno će dobiti priliku, a iz iskustva znam da je nekad nije lako iskoristiti. Međutim, kad čovjek vjeruje u sebe, sigurno će uspjeti. Na poziciji kojoj igra sada imamo dosta igrača, ali gledajući u budućnost, trebat ćemo stopera. Svaki mlad i kvalitetan igrač je potreban reprezentaciji. Samo neka odluče srcem i onda će sve biti lakše", kaže Konjić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler uvjeren je da Zmajevi na Mundijalu mogu napraviti dobar rezultat.

"Dobre su nam šanse u Brazilu. Ima još tri mjeseca do početka Mundijala, no trebamo biti oprezni jer često znamo zakomplikovati situaciji. Ono što smo imali do sada, ako uspijemo sačuvati, nadograditi, biće nam mnogo lakše. Treba istaći i da će nam ova tri mjeseca priprema biti mnogo teža od Svjetskog prvenstva. Moramo pripreme proći na pravi način, dobro odigrati prijateljske utakmice i zdravi stići na smotru najboljih svjetskih selekcija. Sve su to stvari u kojima nemamo iskustva, ali ako to prođeno bez problema, mislim da su nam šanse velike", zaključio je Konjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.