"Neki igrači su pokazali da se na njih može računati"

Trener Zvijezde 09 Mile Lazarević

"Neki igrači su pokazali da se na njih može računati"

Kombinovani sastav Zvijezde 09 slavio je zasluženu pobjedu u šesnaestini finala Kupa RS na gostovanju ekipi Glasinca i ostvario plasman u dalju fazu takmičenja. 

Tim iz Etno sela “Stanišići” bio je bolji rival tokom cijelog susreta, a trenutak odluke se desio u 76. minutu kada je Tripković idealno uoposlio Huseinbašića koji je je izašao sam pred golmana Pajevića i preciznim udarcem sa desetak metara zatresao domaću mrežu. Već u subotu Zvijezdu 09 očekuje novi izazov u šampionatu, jer u goste stiže ekipa Sloge iz Doboja.

"Na Sokocu su priliku dobili mlađi igrači, a u sastavu su se našli Tripković i Huseinbašić, koji kao i Babić zbog kartona nemaju pravo nastupa u meču protiv Sloge. Ostvarili smo zasluženu pobjedu, a nekoliko mlađih igrača je pokazalo da se na njih može ozbiljno računati u nastavku sezone. Poslije Sloge dočekujemo Bosnu iz Visokog u Kupu BiH gdje želimo da pokažemo da imamo kvalitet i pokušamo izboriti prolaz u dalju fazu takmičenja. Za nas i dalje prioritet ostaje šampionat Republike Srpske i to je takmičenje kome ćemo posvetiti najveću pažnju", rekao je Lazarević, prenosi klupska stranica.

Među mlađim igračima koji su dobili priliku protiv Glasinca bio je i Blaško Guzijan koji je bio među najboljim akterima meča.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Odigrali smo veoma dobru utakmicu u kojoj smo kontrolisali igru i rezultat tokom cijelog susreta i na kraju ostvarili pobjedu. Za nas mlađe igrače ovi mečevi su veoma važni, jer stičemo iskustvo i samopouzdanje pred prvenstvene mečeve. U narednoj rundi Kupa RS očekujemo nekog od atraktivnijih protivnika, jer bi taj meč sigurno privukao dosta publike na našem stadionu, a nama bi poslužio da vidimo u kakvoj smo formi. Veoma je bitno da pored igrača iz prvih jedanaest imamo 'dugu' klupu zbog činjenice da se takmičimo na tri fronta", zaključio je Guzijan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti