Sanel Jahić govorio za SportSport.ba

"Nema ništa ljepše od derbija, šteta što neću igrati"

Nekadašnji bh. reprezentativac Sanel Jahić se nedavno nakon skoro deset godina vratio u Željezničar.

Ovaj tridesetčetverogodišnji defanzivac je poslije bogate inostrane karijere odlučio da se vrati u klub u kojem je ostavio upečatljiv trag u prošlosti, a želja mu je da svoju karijeru ujedno i okonča na Grbavici. 

Jahić je tokom razgovora za SportSport.ba govorio o svom povratku na Grbavicu, povredi koju je nedavno zadobio, planovima za budućnost, te o predstojećem derbiju sa gradskim rivalom Sarajevom.

"Sretan sam što sam se vratio, to mi je uvijek bila želja i konačno se san ostvario. Presretan sam i ponosan", kazao je Jahić na samom početku.

Zbog povrede niste radili maksimalno. Kada biste mogli biti spremni za izazove koji dolaze?

"Neki bol u koljenu sam osjetio, ali nije to strašna povreda. Mislim da ću biti spreman za drugo kolo i učinit ću sve da igram protiv Olimpica. Nažalost me neće biti protiv Sarajeva, ali takav je život.

O kakvoj povredi se zapravo radi?

"Vučem tu povredu od trećeg dana priprema. Radio sam maksimalno da budem spreman za Sarajevo, ali nažalost nisam uspio i osjetio sam bolove u kolateralnom ligamentu. Sad mi je bolje, no i dalje moram pauzirati i propustiti utakmicu protiv Sarajeva."

Sa Željezničarom ste potpisali dvogodišnji ugovor, da li to znači da ćete na Grbavici završiti karijeru?

"Potpisao sam ugovor na dvije godine i vjerovatno ću ovdje završiti karijeru. Plan mi je odigrati u Željezničaru dvije godine, možda i više, i da završim karijeru na Grbavici. Vidjet ćemo."

Koliko vam je žao što nećete igrati protiv Sarajeva?

"Žao mi je što neću početi prvu utakmicu u prvenstvu, to bi bilo Sarajeva. Ne može ništa ljepše biti od toga, ali nažalost neće mi se ispuniti ta želja i najvažnije je u ovom trenutku da Željezničar pobijedi u toj utakmici", poručio je Jahić na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, Jahić je pored Željezničara u svojoj karijeri još nastupao za Sochaux (B), Las Palmas, Meridu, Aris Saloniki, AEK, APOEL, Karabukspor, St. Johnstone, Grasshoppers i APO Levadikos

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi