"Neperspektivni" Zukanović plaćao Veležu za raskid ugovora

Bh. reprezentativac kao primjer mladima

"Neperspektivni" Zukanović plaćao Veležu za raskid ugovora

O karijeri bh. reprezentativca Ervina Zukanovića manje-više sve se zna. 

Kao talentovani omladinac Željezničara je ispaštao zahvaljujući fudbalskim mešetarima, ali unatoč tome nikada nije pokleknuo. Vjerovanje u vlastito znanje i podrška porodice bili su most od bh. blata do italijanske Serie A. 

Interesantno je da Željezničar nije jedini klub u kojem je Zukanović ocijenjen kao "neperspektivan". Nakon kratke epizode u Austriji on je potpisao za Velež i u mostarskom klubu nije dobio niti jednu minutu za dokazivanje. Da stvar bude još tužnija, morao je izdvojiti 500KM za sporazumni raskid saradnje.

Ovu nevjerovatnu priču za SportSport.ba je potvrdio i sam Zukanović, koji danas mladim sportistima može poslužiti kao primjer kako se predanim radom, upornošću i vjerom u vlastito znanje, može uspjeti u bilo čemu.

Zukanović je sada u Romi. Imat će priliku u ovom mjesecu čuvati Cristiana Ronalda i ostale zvijezde Real Madrida, dok će Velež, sa druge strane, najvjerovanije ispasti iz BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi