"Nije samo do mene, ni drugi trener ne mogu pomoći Unitedu'

David Moyes se oglasio

"Nije samo do mene, ni drugi trener ne mogu pomoći Unitedu'

Škotski fudbalski stručnjak David Moyes bio je jedan od trenera koji su proživljavali veoma teške trenutke u prethodnim godinama.

Tačnije, bilo je to u periodu kada je Moyes dobio najveću priliku u životu - da vodi Manchester United. To mjesto mu je povjerio legendarni trener kluba sa Old Trafforda Sir Alex Ferguson, ali Moyes se nije proslavio.

United po prvi put poslije dugo vremena nije uspio da izbori Ligu šampiona, a navijači su bili ogorčeni igrama svog tima. Moyes nije izdržao pa je dobio otkaz nekoliko sedmica prije kraja sezone.

Danas je trener Sunderlanda, a poručuje da odnos Manchestera prema njemu nije bio pošten. Osim toga, ne vidi sebe kao jedinog krivca jer, kako kaže, ni drugi treneri nisu uspjeli da pomognu Unitedu nakon odlaska Fergusona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Definitivno sam bio nepošteno tretiran. Mislim da se treba pogledati i priznati da su i drugi treneri dolazili i odlazili i da je i njima bilo veoma teško. Mislim da bilo ko da pokuša ono što je uradio Ferguson, bilo da je to Mourinho, Ancelotti, Klopp ili Moyes, bilo bi isto kao i meni. Mislim da je potrebno vremena da se promijeni ekipa. Manchester ima sjajne igrače, ali postoji nekoliko njih koji su pred kraj karijere. To je posao u kojem morate imati strpljenje, ne može se sve riješiti tako brzo", poručio je Moyes.

Podsjetimo da je poslije Moyesa na klupu Uniteda sjeo Louis van Gaal te da je izdržao dvije sezone, ali bez mnogo uspjeha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti