"Nijemci su mi zahvaljivali jer sam povrijedio Ballacka"
FOTO: EPA

Kevin-Prince Boateng tvrdi:

"Nijemci su mi zahvaljivali jer sam povrijedio Ballacka"

Kevin-Prince Boateng tvrdi da je dobijao riječi zahvale nakon što je prekršajem "eliminisao" Micheala Ballacka za prvenstva u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. 

Najzaslužniji za to što je Ballack propustio Svjetsko prvenstvo 2010. godine je Boateng. Zvijezda Milana je u svojoj autobiografskoj knjizi otkrila detalje historije koju ima sa Ballackom, a navodno neki njemački fudbaleri su mu zahvalili što ga je povrijedio.

"Ironična stvar cijele priče je što su mi neki njemački fudbaleri zahvalili na tome. Nije baš bio najomiljniji u reprezentaciji. Niko nije bio sretan što će propustiti Svjetsko prvenstvo, i ja sam bio jedan od njih, ali neki su mislili kako će bez njega još bolje igrati", tvrdi Boateng. 

Nije tajna da Boateng i Ballack nisu u dobrim odnosima.

"Opalio mi je šamar tokom jedne utakmice. Sudac Crhis Foy to nije vidio i u sljedećim danima su mi govorili da sam namjerno napravio prekršaj i da sam ga namjerno povrijedio kako bi propustio Svjetsko prvenstvo. Oni su svi glupi i nikad nisu igrali fudbal", napisao je Boateng u svojoj knjizi. 

Boateng je dodao da je primao prijetnje smrću nakon povrede Ballacka, a i demantovao je priče da mu se nikad nije izvinio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije