"Nisam ja kriv što se zovem Luca Toni"

Napustio Veronu zbog jednog čovjeka

"Nisam ja kriv što se zovem Luca Toni"

E. Škorić

Hellas Verona ponovo je u Seriji A, no iskusni napadač Luca Toni svejedno je napustio klub.

Toni je bio heroj Veroninih navijača u ulozi napadača, a onda je u klubu ostao kao direktor, no nije se dugo zadržao na novom radnom mjestu. Otišao je, a kao razlog je naveo sportskog direktora Filippa Fusca, koji je svojom izavom da je "glavni i da se za sve pita" jednostavno otjerao legendarnog golgetera.

"Našao sam se ispred zida i to je bolno. Ok, shvatio bih da mi je to rekao tip poput Karl-Heinz Rummeniggea, a ovako... Hvala predsjedniku Mauriziju Setti, kome se lično divim, ali ako ne postoji razmjena mišljenja, kao ni prilika za uputiti neki savjet, onda ovdje ne mogu biti. Došao sam ponizno u Veronu, nisam ja kriv što je moje ime Luca Toni i što imam veću pozornost navijača", ispričao je Toni.

"Promocija u Seriju A nije veliki uspjeh. Imali smo za plaće 14 miliona eura i to je ono što sam istaknuo u klubu. U svakom slučaju, bio sam sretan u Veroni i sada kada sam u mirovini rado ću se sjećati svih uspjeha i uvijek ću ovaj grad nositi u srcu", dodao je 40-godišnjak koji je u karijeri igrao za, pazite sad, Modenu, Empoli, Florenzuolu, Lodigani, Treviso, Vicenzu, Bresciju, Palermo, Fiorentinu, Bayern, Romu, Genou, Juventus, Al  Nasr, Fiorentinu i na kraju Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu reprezentacije Italije je u 47 nastupa postigao 16 pogodaka i bio je prvak svijeta 2006. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi