"Nisam rasist, ali je u italijanskom fudbalu previše crnaca"

Arrigo Sacchi o omladinskom fudbalu

"Nisam rasist, ali je u italijanskom fudbalu previše crnaca"

Legendarni italijanski stručnjak Arrigo Sacchi dao je izjavu koja je izazvala dosta kontroverzi na Apeninima.

Bivši selektor Italije i trener Milana nedavno je posmatrao Viareggio Cup na kojem učestvuju omladinci brojnih italijanskih klubova.

"Zaista nisam rasista, ali smatram da je previše tamnoputih igrača u omladinskim selekcijama naših klubova. Kao da gubimo identitet, Italija nema dostojansta ni ponosa. Nije normalno vidjeti petnaest stranih igrača u ekipi jedne omladinske selekcije", iskren je bio Sacchi.

Iako je dao izjavu koja se sigurno neće svidjeti velikom dijelu tamošnje javnosti, Arrigo Sacchi je kroz svoju fudbalsku historiju zaista pokazao da ne dijeli ljude prema boji kože. Najbolji primjer su Frank Rijkaard i Ruud Gullit, koji su krajem 80-tih bili glavna pokretačka snaga Milana kojeg je upravo on predvodio sa klupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.