"Nismo potonuli nakon Sarajeva"

Široki želi u polufinale Kupa

"Nismo potonuli nakon Sarajeva"

E. Škorić

Široki sutra na Pecari dočekuje Zrinjski u revanš susretu četvrtfinale Kupa BiH.

Široki je u Mostaru s 2:0 savladao Zrinjski i na dobrom je putu da prođe u polufinale Kupa.

 „Znamo da u Zrinjskom vjeruju da imaju izglede za prolaz unatoč našoj pobjedi u prvom susretu 2:0. Mi smo, pak, spremni za ovu jako važnu utakmicu i ponašat ćemo se kao da je 0:0“, kazao je šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Goran Sablić.

Priupitan da pojasni znači li ovo „ponašanje kao da je 0:0“ i da će Široki Brijeg čekati svoju prigodu i prepustiti Zrinjskom da juri zaostatak iz prve utakmice Sablić je dodao kako „nije mudro prepustiti inicijativu Zrinjskom“. „Igrat ćemo pametno, ni defenzivno, ni ultraofenzivno“, zaključio je na ovu temu Sablić.

"Igrači su svjesni situacije, imamo samopouzdanja i nismo potonuli nakon Sarajeva, naprotiv, a sutra je idealna situacija da pokažu kako vrijede i ostvare želju navijača, klupskog vodstva i, na kraju krajeva, samih sebe te da izborimo plasman među četiri najbolje momčadi u Kupu BiH“, dodaje Sablić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Organiziran dolazak najavljen je za 300 navijača Zrinjskog, oni će biti smješteni na istočnu tribinu, a zamoljavaju se i ostali simpatizeri mostarske momčadi da se također smjeste na tu tribinu. Jug će biti zatvoren, cijena ulaznice za sjever je 5 KM, kao i za istok.  

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi