"Obećali su mi Ronalda i Balea, a dobio sam Fellainija"
Foto: EPA

Moyes neslavno napustio United

"Obećali su mi Ronalda i Balea, a dobio sam Fellainija"

Škotski trener David Moyes u ponedjeljak će se vratiti na Old Trafford.  

Moyes na sreću navijača Manchester Uniteda na Old Trafford dolazi kao trener Sunderlanda s kojim će gostovati u okviru 18. kola, a uoči susreta škotski trener se prisjetio teških trenutaka koje je doživio vodeći Crvene đavole.

"Prije nego što sam došao u Manchester United obećavali su mi mnogo. Govorili su da će doći Cristiano Ronaldo. transfer Garetha Balea je bio u završnoj fazi, a razgovaralo se ozbiljno i o Cescu Fabregasu", prisjetio se.

Ništa od obećanog Moyes nije dobio. Morao se zadovoljiti s Fellainijem.

"Borili smo se do posljednje sekunde za te igrače. Nudili smo i više novca nego klubovi koji su ih doveli, ali Bale je bio već prelomio. On mi je bio prvi pick kada sam dolazio u Manchester United", kazao je Moyes i potom se osvrnuo na Ronalda.

"Uvijek kada sam razgovarao sa Fergusonom govorio mi je kako je siguran da se vraća Ronaldo, ali ni od toga nije ništa bilo. Mi smo ciljali na najvišu klasu igrača, međutim nismo ništa uspjeli realizirati. Da sam dobio još vremena mislim da bi danas radio sa jako uspješnom ekipom", podvukao je sadašnji trener Sunderlanda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, duel između Manchester Uniteda i Sunderlanda na rasporedu je u ponedjeljak s početkom u 16:00 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti