"Odbio sam Leicester zbog onog što su napravili Ranieriju"
Foto: EPA

Prandelli odbio ponudu prvaka Engleske

"Odbio sam Leicester zbog onog što su napravili Ranieriju"

Midhat Šljivak

Nekadašnji selektor Italije Cesare Prandelli (59) odbio je posao menadžera Leicestera.

Nakon otkaza Claudiju Ranieriju mnoga imena su se povezivala s aktuelnim prvacima Engleske. Na kraju je posao pripao Craigu Shakespearu, čovjeku koji je italijanskom stručnjaku bio pomoćnik.

Rukovodstvo kluba je željelo novi menadžer tima s King Power stadiona postane Cesare Prandelli, ali je ovaj stručnjak odbio posao.

"Odbio sam ih bez imalo razmišljanja. Ne ide se na takvo mjesto kada vidite kako su se ponijeli prema Ranieriju. Tamo se ne ide i tačka", rekao je Prandelli i dodao je:

"Ranieri je ostvario nešto što se ne može ponoviti i zaboraviti. Tek tako su ga otpustili, iako je ispisao historiju kluba", istakao je nekadašnji selektor Italije.

Italijanski stručnjak je posljednji posao imao u Valenciji, gdje je otpušten u septembru prošle godine, a radio je još u Galatasarayu, Fiorentini, Parmi i Romi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi