"Otići ću u MLS, ali još uvijek nije došlo vrijeme za to"

Khedira o svojoj budućnosti

"Otići ću u MLS, ali još uvijek nije došlo vrijeme za to"

Endin Čaušević

Vezni fudbaler Juventusa, Sami Khedira, za italijanske medije komentarisao je špekulacije da će na kraju ove sezone napustiti Staru damu.

Prije nekoliko sedmica u medijima se pojavila informacija da njemački reprezentativac razimišlja o odlasku iz Juventusa na kraju ove sezone, te da su za njega zainteresovana tri kluba iz MLS-a. Međutim, Khedira je odlučio demantovati ove špekulacije i jasno poručiti da ostaje u klubu iz Torina.

"Otići ću u Sjedinjene Američke Države, ali ne još uvijek. Želja mi je da igram u MLS-u, no znam da nije vrijeme još da idem tamo. Sretan sam u Juventusu i mogu vam potvrditi da ću tu biti još nekoliko godina. Odlazak u Ameriku će najvjerovatnije biti kada shvatim da više nisam na najvišem nivou svoje forme", rekao je Khedira.

Njemački fudbaler je dodao da je cilj Juventusa da ove sezone osvoji Ligu prvaka, te je otkrio da još uvijek ima veliki motiv da nastupa za reprezentaciju Njemačke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želim s Juventusom da osvojim Ligu prvaka, a velika želja mi je da s Njemačkom odbranim titulu prvaka svijeta. To je još jedan od razloga zašto neću da idem u Ameriku ili Kinu, jer znam da bih u tom slučaju teško dobio poziv u reprezentaciju", dodao je fudbaler Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi