"Pérez je otjerao Casillasa iz Real Madrida"

Tvrdi majka iskusnog golmana

"Pérez je otjerao Casillasa iz Real Madrida"

Iker Casillas odlučio je napustiti Real i preći u Porto, a glavni razlog leži u lošim odnosima za predsjednikom madridskog kluba Florentinom Pérezom.

Majka iskusnog golmana Mari Carmen izjavila je da se odnos Casillasa i Péreza pogoršao od 2009. godine, jer je predsjednik na Santiago Bernabeu želi dovesti Gianluigija Buffona. 

"Pretrpio je veliki psihološki pritisak, tretiran je drugačije od ostalih igrača. Gledala sam kako godinama pati. Stvarno je imao namjeru završiti karijeru u Realu i Pérez je taj koji ga je otjerao", izjavila je Mari Carmen Casillas. 

Ona smatra da Porto nije dostojan klub za Ikera Casillasa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"To je trećeligaški klub za igrača njegovog ugleda. Prvak svijeta ne može da završi u Portu. Mogao je da ide gdje hoće, ne bih imala ništa protiv da je prešao u Barcelonu, jer su oni gospoda", dodala je na kraju. 

Casillas je tokom karijere sa Real Madridom osvojio 18 trofeja - pet titula prvaka Španije, tri Lige šampiona, četiri španska Superkupa, dva evropska Superkupa, klupsko Svjetsko prvenstvo i Interkontinentalni kup. Sa Španijom je osvojio titulu prvaka svijeta na šampionatu u Južnoj Africi 2010. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti