"Pjanić je suspendovan pa vjerovatno ni ja neću igrati"

De Rossi uzvraća Zemanu

"Pjanić je suspendovan pa vjerovatno ni ja neću igrati"

Težak period u Romi prolazi Daniele De Rossi. Čini se kako njegov odnos sa trenerom Zemanom nije baš najbolji, a ove špekulacije je dodatno 'podgrijala' izjava Zemana da bez Pjanića u igri De Rossi ne može igrati.

Navodno, češki stručnjak ima taktičke zamisli po kojima De Rossi na terenu funkcioniše samo ukoliko je u igri i naš reprezentativac.

 

"Kako prolazim kroz ovaj period? Osjećanja i profesionalnost kod mene idu zajedno jer su moja osjećanja usko vezana za moju profesiju. Igram sa dosta strasti tako da neigranje mene boli duplo više", rekao je De Rossi nastavivši:

 

"Ponosan sam na način na koji sam reagovao, uvijek stavljam Romu ispred svega. Žao mi je što ne igram, ali mogu samo da uradim ono što sam radio i do sada - da treniram, šutim i ponašam se profesionalno".

 

Iskusno veznjak se potom osvrnuo na Zemanove takktičke zamisli po kojim De Rossi ne može igrati ukoliko Pjanić ne igra.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

"Utakmica sa Interom je uvijek velika, oni su nam protivnici u mnogo borbi i srećemo se sa njima tri puta u dvije sedmice. Šteta samo što je Pjanić suspendovan, mislim da ni ja neću igrati", rekao je De Rossi na kraju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti