"Pobjedom nad komšijama najaviti početak kvalifikacija"

Marko Maletić pred kvalfikacije

"Pobjedom nad komšijama najaviti početak kvalifikacija"

Mlada reprezentacija BiH sutra će odigrati prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz Srbije na stadionu Tušanj u Tuzli. Ovo će biti ujedno i posljednja provjera za izabranike selektora Vlade Jagodića uoči prve utakmice kvalifikacija protiv selekcije Albanije.

Jedan od igrača od kojeg se očekuje da dosta pomogne ovoj generaciji nogometaša je 19-godišnji napadač Marko Maletić. Bivši kadetski i juniorski reprezentativac naše zemlje jedan je od mlađih igrača koji će pravo nastupa za ovu selekciju imati i u narednim kvalifikacijama.

Za SportSport.ba ovaj mladi napadač njemačkog Štutgarta najavio je naredne utakmice mlade reprezentacije, te očekivanja kada su u pitanju nastupi za svoj klub.

Kakav je osjećaj bio zaigrati protiv naše najjače selekcije u petak na Grbavici

"Osjećaj je bio sjajan, svima nam je bila čast igrati protiv takvih nogometnih i ljudskih veličina. Svakom mladom igraču vrhunac karijere je nastup za A-selekciju, a ja se nadam da će dosta igrača iz ove generacije mlade reprezentacije u narednim godinama obući dres naše najbolje selekcije. Kada je u pitanju sama utakmica, nadam se da su oni koji su došli na stadion bili zadovoljni igrom obje selekcije", kaže Maletić.

Mlada reprezentacija sutra protiv Srbije ima posljednju provjeru prije početka kvalifikacija

"Srbija je veoma kvalitetna i dobra ekipa što pokazuju i rezultati koje postižu godinama na Evropskim i Svjetskim kategorijama u mlađim kategorijama. Svakako da je sutrašnja kontrolna utakmica dobra provjera za našu ekipu, jer Srbija igra dosta slično kao Albanija, tako da ćemo isprobati neke varijante kako bi što spremniji dočekali kvalifikacije. Uz podršku publike koja će nas vjerujem podržati nadam se i pobjedi koja bi dodatno podigla ionako visoku atmosferu u reprezentaciji", nada se mladi napadač Štutgarta.

Uvjeren je da će u narednim utakmicama postići i debi za mladu reprezentaciju

"Budući da igram na poziciji napadača od mene se i očekuje da postižem golove. Meni je uvijek bitniji uspjeh ekipe ispred svog ličnog, tako da tako i razmišljam kada su u pitanju moje igre u klubu i reprezentaciji. Mi svi u reprzentaciji imamo posebne upute kada nastupamo, jer selektor od nas traži da svi igramo i odbranu i napad. Nadam se da ću već sutra u četvrtom nastupu za mladu reprezentaciju postići prvijenac, te da ćemo zabilježiti pobjedu", ističe bivši napadač holandskog Utrechta.

U Štutgartu trenutno igra za drugu ekipu i trenira sa prvotimcima

"Nakon što sam prošle godine prešao iz Utrehta u Štutgart, igrao sam utakmice za juniorsku, a ove sezone i drugu ekipu koja se takmiči u trećoj ligi Njemačke. Dosta mi je došlo to što igram standardno u jednoj ligi, gdje se mladi igrači dodatno razvijaju i pripremaju za igranje u prvom timu. Moja želja je da u narednom periodu izborim igranje u prvom sastavu Štutgarta sa kojima i treniram. Nažalost nismo uspjeli da iznenadimo Bajern u finalu njemačkog kupa, ali smo izborili igranje u Evropi naredne sezone", kaže visoki i korupulentni napadač njemačkog prvoligaša.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Stariji brat Stefan igra za zenički Čelik, ali on je za razliku od Marka odbrambeni igrač

"Stefan je ima dobru sezonu u Čeliku, stalno smo u kontaktu i znam da im je malo falilo da izbore nastup u Evropi. Nakon povrede koju je sanirao, odigrao je u finišu prvenstva nekoliko utakmica i vjerujem da će i naredne sezone igrati u Zenici. Uskoro će me bodriti na Bilinom polju kada budemo igrali protiv Albanije, a kazao mi je da su u Zenici navijači fenomenalni", završio je razgovor za naš portal napadač naše U 21 reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.