"Pogba bi mogao završiti kao Depay"
Foto: EPA

Ruud Gullit smatra

"Pogba bi mogao završiti kao Depay"

M. Šljivak

Paulo Pogba stigao je proteklog ljeta u Manchester United u najskupljem transferu svih vremena.

Crveni đavoli su za njega izdvojili 105 miliona eura, ali Pogba na Old Traffordu ne pruža igre kake su se od njega očekivale.

Legendarni holandski fudbaler Ruud Gullit smatra kako bi Pogba mogao biti 'novi Memphis Depay'.

Holanđanin je potpisao za Lyon nakon što je godinu i po dana u Unitedu više vremena proveo na klupi i na tribinama, a Gullit smatra kako bi i Pogba mogao proći isto kao Memphis.

"Pogba trenutno prolazi kroz iste stvari kroz koje je prošao i Memphis Depay. Možda jeste najskuplji fudbaler svijeta, ali to mu ne znači ništa ako više vremena provodi radeći na frizuri, odjeći i po internetu. Jedini način da uspije u Engleskoj je da se potpuno posveti fudbalu", smatra Ruud Gullit.

Francuz za sada nije opravdao uloženi novac. Ove sezone je odigrao ukupno 29 utakmica, a postigao je šest golova uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ukupna slika njegovih nastupa je dosta slaba, pa Gullitove riječi imaju dodatnu težinu zbog toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi