Elvedin Begić o saradnji N/FSBiH i UNICEFA:

"Potpisivanje Memoranduma je početak dugoročne saradnje"

UNICEF i Fudbalski savez BiH obilježavaju 27. rođendan Edina Džeke specijalnom utakmicom koja će se odigrati u ponedeljak u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu.

Povodom ovog događaja je u prostorijama N/FS BiH održana press konferencija na kojoj su govorili predstavnica UNICEF-a, Florence Bauer, predsjednik NS/FSBiH Dino Begić, izvršna direktorica Specijalne Olimpijade u BiH Kada Delić, te Jasmin Ligata, portparol Edina Džeke.

 

Konferencija je počela potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između UNICEF-a i NS/FS BiH koji su potpisali Florence Bauer i predsjednik Saveza Elvedin Begić.

 

"Za UNICEF je ovaj memorandum o razumijevanju vrlo bitan jer predstavlja okvir za niz aktivnosti koje namjeravamo zajedno sprovesti u budućnosti. Svi smo svjesni važnosti sporta i sportskih aktivnosti za sve. a posebno za djecu sa poteškoćama i zato nam je jako bitno ovo partnerstvo i ova saradnja koja će nam omogućiti zajedničke aktivnosti kroz koje ćemo im moći pomoći", kazala je Florence Bauer, a potom se predstavnicima medija obratio i predsjednik našeg Saveza, Elvedin Begić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Potpisivanje ovog memoranduma je jedan početak dugoročne saradnje između Nogometnog Saveza, UNICEFA i Specijalne Olimpijade. Mi smo potpuno svjesni važnosti svoje uloge u društvu, u odgoju mladih. Nadam se da ćemo ovim aktivnostima od ponedjeljka ući u jednu značajniju fazu gdje će Nogometni Savez imati jednu značajniju ulogu u ovim aktivnostima. Isto tako smo sretni što je početak ovih aktivnosti upriličen proslavom rođendana našeg Edina Džeke", istakao je Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.