"Povratak među Zmajeve će zavisiti od igara u novom klubu"

Ognjen Vranješ nakon potpisa za Elazig

"Povratak među Zmajeve će zavisiti od igara u novom klubu"

Evian, pa Crvena zvezda, pa za kratko Sarajevo bile su destinacije koje su se vezale za ime Ognjena Vranješa. 

Defanzivac reprezentacije Bosne i Hercegovine na kraju je završio u Elazigsporu o kojemu se sve do potpisa ugovora ništa nije niti govorilo niti pisalo. Vranješ je zadovoljan novim klubom.

„Sve se brzo odigralo, kontaktirao me je prijatelj, a sada već i moj novi zastupnik Marko Pantelić, ponudivši mi potpis ugovora sa Elazigsporom. Uslovi ugovora bili su odlični, iskreno se nimalo nisam dvoumio,“ kaže Vranješ.

Crvena zvezda bila je nadomak novog potpisa sa Vranješom, ali je posao propao u posljednji čas.

„Ni sa Evianom, kao ni sa Crvenom zvezdom se nisam uspio dogovoriti oko finansijskih uslova. Crvenoj zvezdi želim mnogo sreće u nastavku sezone i nadam se da će konačno ove sezone uspjeti osvojiti titulu prvaka Srbije.“

Na novi klub Vranješ gleda kao na odskočnu dasku za neki veći, u evropskim okvirima priznatiji klub.

„Želim se odmah nametnuti treneru, odigrati kvalitetno ovih šest mjeseci, a potom otići u neki veći klub. Nadam se da ćemo uspjeti sačuvati status prvoligaša, iako iskreno još uvijek ne znam mnogo o kvalitetu ostalih turskih klubova.“

Nezaobilazna tema je i reprezentacija Bosne i Hercegovine. Vranješ je zbog neugodne povrede koljena posljednji put u dresu Zmajeva nastupio na utakmici protiv Grčke kada je bio jedan od naših najboljih igrača. U međuvremenu su njegovi prijatelji i saigrači napravili historijski podvig i plasirali se na Svjetsko prvenstvo.

„Nadam se pozivu selektora već za naredni meč protiv Egipta, naravno ukoliko me zdravlje posluži i ukoliko budem standardan i dobar u novom klubu. Povratak u reprezentaciju mi je velika želja ali će zavisiti od mojih igara u novom klubu,“ zaključio je Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti