"Prekršaj jeste bio, ali definitivno van šesnaesterca"
Foto: EPA

Trener Leicestera Craig Shakespeare razočaran odlukom sudije

"Prekršaj jeste bio, ali definitivno van šesnaesterca"

D. Rakanović

Trener Leicester Cityja Craig Shakespeare nakon utakmice protiv Atletica je izjavio da je razočaran što utakmicu odlučio nepostojeći jedanaesterac.

Leicester je večeras poražen na gostovanju od Atletica sa 0:1, a jedini pogodak je postigao Antoine Griezmann u 28. minuti iz jedanaesterca. 

"Mislim da bismo ovih 1:0 prihvatili objeručke da nam je neko to ponudio pred početak utakmice. Došli smo da damo gol na terenu Atletica, ali svi ste mogli da vidite koliko je to dobar tim. Još smo živi", rekao je Shakespeare. 

On smatra da je sudija Eriksson pogriješio kada je svirao jedanaesterac za Aletico, koji je kasnije će se ispostaviti i riješio utakmicu.  

"Razočaravan sam zbog toga, jer je to bio ključni detalj utakmice. Pri ovakvim odlukama sudija jednostavno ne smije da griješi. Prekršaj Albrightona nad Griezmannom jeste bio, ali definitivno van šesnaesterca. Shvatam da je njihov posao težak, ali svi mi želimo da se ključne odluke donesu kako treba", rekao je Shakespeare.

Trener Leicestera ne gubi nadu u preokret, sličan onome u osmini finala Lige prvaka kada su prvu utakmicu izgubili od Seville u gostima, da bi odigrali fantastičnu utakmicu u revanšu na svom terenu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imaću jasnu poruku za igrače: u ovoj prvoj utakmici smo i psihički i fizički sve vrijeme bili u igri, mnogo truda smo uložili. Znamo šta nas čeka na našem stadionu i šta moramo da uradimo", zaključio je Shakespeare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi