"Puni smo samopouzdanja i nadamo se pozitivnom rezultatu"

Defanzivac Viteza optimističan

"Puni smo samopouzdanja i nadamo se pozitivnom rezultatu"

Dino Kurbegović

Nogometaši Viteza nakon dolaska Slavena Muse na kormilo ovog kluba igraju veoma dobro, te su u posljednja tri kola ostvarili dvije gostujuće pobjede (Mladost, Metalleghe) i remi protiv Slobode na domaćem terenu.

Vitežani sada imaju prednost od 10 bodova u odnosu na ekipe s dna tabele, dok su na samo tri boda zaostatka za Ligom za prvaka.

Naredno kolo donosi im veoma težak meč jer sutra u Vitez stiže ekipa Željezničara. Mnogi tvrde da je utakmica protiv Željezničara u prvom dijelu sezone najbolja utakmica koju je ekipa Viteza odigrala u dosadašnjem dijelu prvenstva, s čime se slaže i defanzivac Hrvoje Barišić.

"Očekivanja su takva da bismo trebali ostvariti pozitivan rezultat. Mislim da smo se u ove zadnje tri utakmice, otkako je trener Musa došao, dosta digli u formi, tako da ne bi trebalo biti problema da damo sve od sebe na terenu i vjerujem da hoćemo”, kazao je  Barišić, te dodao:

"Mi smo u toj utakmici igrali odbrambenu taktiku što je nama odgovaralo, a Željezničaru nije i iz kontre smo im zabili dva gola. Što se tiče domaćeg terena, imali smo problem realizacije igre kod bivšeg trenera i otkada je došao gospodin Musa posložio nas je kako treba, digao nam samopouzdanje i počeli smo igrati i kući dobro. Vidjeli ste kako smo protiv Slobode igrali dobru utakmicu s mnogo prilika. Takvu utakmicu očekujem i sutra i nadam se našoj pobjedi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnji susret koji je na rasporedu u 13 sati sudi Elvis Mujić iz Banovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti