"Pustimo politiku, uz zajedništvo možemo dosta toga"

Duško Vujošević za SportSport.ba

"Pustimo politiku, uz zajedništvo možemo dosta toga"

Ako bolestan čovjek nešto želi, onda je to sasvim sigruno da ozdravi, ali uvjereni smo da je Duško Vujošević sinoć više od ičega želio da mladi košarkaši pobijede Armeniju i izbore kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Motivisani upravo njime, svojim učiteljem, napravili su podvig, razbili Armeniju i poručili: "Ovo je za vas, selektore!".

Trenerski mag nije u najboljoj situaciji i izbjegava bilo kakvu vrstu komunikacije s medijima, no jutros se odlučio javiti na naš poziv, očigledno sretan jer smo sinoć ostvarili pobjedu koja nas je približila cilju.

Bivši trener Partizana bio je tih i odmjeren tokom govora, ali on je jednostavno takav čovjek da svaku njegovu riječ lako upijete i shvatite šta je želio da kaže. 

"Gledao sam utakmicu, naravno, i to s velikim emocijama. Jako sam sretan što je ovaj tim na vrlo teškom terenu i protiv reprezentacije koja ima tri igrača s američkim pasošem napravio podvig. Posebno bih pohvalio Bajramovića, koji je u svoje majstorske i mirne ruke uzeo vruć krompir i istjerao priču na najbolji mogući način", javio se Vujošević iz Beograda za SportSport.ba. 

Vujošević dodaje da je važno da iza cijele priče stane država, jer, kako kaže, momci to zaslužuju. 

"Igrači su u proteklom periodu radili s velikom strašću, koju su i meni usadili. Još pamtim utakmicu protiv Švedske u kojoj smo mladalački i naivno napravili kiks u važnom momentu, jer nismo bili spremni na njihove provokacije, ali sve se završilo na najbolji način. Od ovoga svega sada treba napraviti kapital, odnosno zadržati ono što je zdravo i priključiti još neke kvalitetne igrače. Važno je i da iza projekta stane država, što ovi momci zaslužuju." 

Uz određena pojačanja smatra kako se naš nacionalni tim može plasirati na Svjetsko prvenstvo. 

"S određenim pojačanjima imamo šanse da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, ali ta pojačanja moraju opravdavati sam taj naziv. Tačnije, moraju biti po kvalitetu dobri, ali i ljudski i da daju svoj maksimum kada dođu." 

Dotakao se i podrške koju mu pruža bosanskohercegovačka javnost. 

"Znači mi mnogo, vjerujte mi. Ja sam došao tu da predstavljam sebe i znao sam da će biti različitih reakcija, da ću biti primljen ovako i onako. Na našim prostorima je još takva situacija da se određene stvari gledaju s političkih i drugih percepcija, ali mene to ne interesuje. Važno mi je da budem u miru sa samim sobom."  

Dodaje i da mu zdravstveno stanje nije najbolje, ali vjeruje da će se izboriti sa teškom bolešću.

"Trebao bih ubrzo na ležanje u bolnicu, gdje ću biti pod totalnom kontrolom i nadam se da ću se pod intenzivnim tretmanima i jačim dozama antibiotika uz mirovanje izboriti sa teškom bolešću."

Za kraj imao je poruku za sve Bosance i Hercegovce. 

"Pametni ljudi kažu, od tuđeg dobra može da ti bude samo dobro, a od zla samo zlo. Prema tome, bez obzira na političke igre, sa zajedništvom i sa dovoljno ljubavi možemo napraviti velike stvari", poručio je Vujošević.

Podsjetimo, naš nacionalni tim je sinoć protiv Armenije slavio sa 83:66. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi