"Razočaran sam, selektor me omalovažava i ponižava"

Dušan Tadić izostavljen sa spiska reprezentacije

"Razočaran sam, selektor me omalovažava i ponižava"

Selektor Srbije Radovan Ćurčić nedavno je saopštio spisak fudbalera na koje računa za predstojeće prijateljske utakmice protiv Poljske i Estonije.

Na iznenađenje većeg dijela javnosti, na spisku se ne nalazi ime Dušana Tadića, sjajnog fudbalera Southamptona.

I sam Tadić je bio razočaran što nije dobio poziv u nacionalni tim, a u izjavi za srbijanske medije otvorio je dušu i istakao da više neće igrati za reprezentaciju dok je selektor Čurčić.

"Pet godina sam bio na svakom spisku reprezentacije i svaki put sam se odazvao, a sada praktično iz novina saznajem da sam izostavljen. To me istinski pogodilo. Mislim da imam najbolji učinak od svih igrača, igram u najjačoj ligi na svijetu i već drugu godinu sam jedan od najkreativnijih igrača u ligi", rekao je Tadić, koji je potom dodao:

"Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali nije u tome najveći problem. Barem sam zaslužio da me neko pozove i da kaže o čemu se radi. Vjerujte mi da nema boljeg osjećaja nego igrati za reprezentaciju, ali način na koji se selektor ophodi prema meni je omalovažavanje i ponižavanje".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dušan Tadić je u ovoj sezoni u Premiershipu upisao sedam golova i isto toliko asistencija, a u karijeri je za reprezentaciju Srbije zabilježio 35 nastupa uz šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi