"Real i Barcelona ne bi dominirali u Premier ligi"

Jose Mourinho sasvim iskreno

"Real i Barcelona ne bi dominirali u Premier ligi"

Jose Mourinho je za otočke medije izjavio kako je siguran da je Premier liga mnogo bolja od svih ostalih liga u Evropi.

Portugalac je neko vrijeme proveo na klupi Real Madrida, za koji tvrdi da u Premiershipu uopšte ne bi dominirao kao u Španiji, baš kao ni najveći rival Barcelona.

"Nisam uživao u Španiji na klupi Reala jer sam titulu osvojio sa rekordnih 100 bodova i 121 postignutim golom, a tokom sezone smo odigrali smo tri ili četiri prave utakmce. Titulu sam izgubio sa 92 boda, a i tada smo odigrali isto toliko pravih utakmica. Tamo osjećate pritisak da morate pobijediti u svakoj utakmici, jer ako napravite neki kiks vjerovatno gubite titulu", rekao je Mourinho, i dodao:

"U ostalim zemljama možeš pobjeđivati i kada odmaraš najvažnije igrače. U Italiji i Španiji sam pobjeđivao kada sam najbolje igrače ostavljao na klupi, pripremajući ih za evropske utakmice. Ove sezone sam protiv Bradforda odlučio izvesti kombinovani tim, i izgubio sam. To je engleski fudbal".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Po mom mišljenju, Real i Barcelona ne bi dominirali u Premier ligi. Možda bi je osvojli, ali ne bi im bilo lako".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti